Италия

Зимен сезон 2016/2017

Къде и кога е евтино, къде има намаления, кога е високият сезон, какви са цените на лифт картите

Основното предимство за скиорите и сноубордистите, които ще изберат Италия за своя ски дестинация тази зима са цените за настаняване. И тази зима, както и миналите, цените на повечето хотели и пансиони в италианските ски курорти се запазват или са само леко завишени.

Изгодните периоди за тази зима са в началото на декември, през януари и през март. Цените преди Коледа са ниски почти навсякъде по ски курортите, но за този период е добре да направите резервация малко преди самото пътуване, за да сте сигурни, че ще има сняг. При повечето ски хотели Коледният период е на приемливи цени, около Нова Година е най-скъпо. Интересна е първата седмица от новата година - има възможност за по-кратка ски вакнация - за 5 дни в периода 02.01-07.01.17. През януари много от хотелите имат намаления и специални оферти - общо взето от 07.01.17 до 28.01.17, а за някои хотели и до по-късно 04.02 или дори 11.02. Февруарската ваканция тази година е в седмицата 25.02-04.03.17 - тази седмица при повечето хотели и апартаменти е скъпа почти колкото Коледната или Новогодишната, скъпа е и седмицата преди ваканцията. Цените на повечето хотели в ски курортите на Италианските Алпи падат отново след 04.03.17 или най-късно след 11.03.17.

Ако сте решили да карате в района на Доломити Суперски - фаворит и тази зима за повечето скиори и сноубордисти си остава долината Вал ди Фаса. От всички селца е удобен достъпът до ски въртележката Села Ронда (Фаса-Гардена-Бадиа-Мармолада). Разбира се най-удобно е да резервирате хотел в Кампитело, Канацей или Алба - при основните лифтове, които водят до пистите на Села Ронда. Разгледайте обаче и възможностите за Моена, Поца и Виго - от там освен удобен достъп до Села Ронда ще имате и удобен достъп до останалите писти в долината. От Моена бързо ще стигнете до пистите на ски зоните Алпе Лусиа и Пасо Сан Пелегрино, от Виго ди Фаса - до пистите на Кареца, а над Поца са пистите Buffaure. Лесен от Вал ди Фаса е дотъпът до Глетчера Мармолада. Вал ди Фаса Ви дава добра възможност да карате по супер пистите на съседната (сравнително по-скъпа) ски зона Вал Гардена - можете да стигнете по писти или с колата.

Много изгодно остава настаняването във Вал ди Фиеме, дори в хотелите с вътрешен басейн. Фиеме в добър избор, ако ските не са единствената цел на зимната Ви почивка и нямате нищо против да карате малко по-дълго от една ски зона до друга. В този случай Ви препоръчваме да осткочите и до съседната ски зона Сан Мартино ди Кастроца, където е една от основните 10 писти на Доломити Суперски - Тоньола 1, и също - известният масив Пале ди Сан Мартино - една от забележителностите на района.

Учуващо много намаления има този ски сезон за хотелите в градчетата около Кронплац - много от тях имат специални цени или намаления за ранни записвания. От селцата около Кронплац имате лесен достъп до пистите на Вал Бадиа и дори до Кортина д‘Ампецо, тоест можете да карате на пистите на Алта Бадиа, а да се настаните около Кронплац.

Вал Гардена, Алта Бадиа и Кортина си остават скъпи.

Добри предложения за тази зима ще намерите в ски зоната обхваната от лифт-картата Супер Скирама: Мадона ди Кампильо-Пинцоло, Фолгарида-Марилева, Пасо Тонале-Понте до Леньо, Пейо, Паганела, Фолгариа-Лавароне. Пинцоло, Мадона ди Кампильо и Марилева са свързани посредством лифтове вече три зими. Тоест можете да се настаните по-изгодно в Пинцоло или Джустино (двете селца са буквално едно до друго) или пък в Мецана. Хотелите в Паганела и тази зима са на много изгодни цени, така че ако ски зоната Ви допада ски ваканцията Ви може да бъде сравнително изгодна.

Ски сезонът в Ливиньо и Бормио се очертава да започне доста рано и тази зима, също и в Сетриере-Виа Латеа. Изгодни пакети с лифт карта в Ливиньо има в началото и в края на сезона: от 26.11 до 24.12.16 и 15.04-29.04.17.

Цените на лифт картите за разлика от тези на хотелите стават все по-високи всяка зима, и тази също. Доломити Суперски в основния сезон 05.02-18.03.17 струва 287,-евро за 6 дни и 29,-евро по-малко в ниския сезон.  Лифт-картата Суперскирама струва в периода 28.01-12.03.17 275,-евро. Скипасът 6 дни за Ливиньо варира между 229,-евро и 150,-евро в зависимост от сезона. Лифт картите за отделните ски курорти струват по-малко, но ако сте добри скиори и целта Ви е „да се накарате“ на ски Ви е необходима лифткарта за цялата зона, тоест от по-скъпите. Но все пак в Италия цените за настаняване се запазват приемливи, така че компенсират донякъде тези на лифт картите и позволяват ски и сноуборд почивка на добра цена.

 

Надявам се горната информация да Ви е от полза при избора на дестинация за този ски сезон!

Информацията относно сезоните и цените за настаняване се базира на нашето предлагане!

Меню